SOUTH AMERICA

Specialty coffee from South America is renowned worldwide for its complex taste, unique aromas and superior quality. The most famous coffee regions in South America include Colombia, Brazil, Peru, Ecuador and Bolivia.

Colombia is the largest producer of coffee in South America and is known for its high quality Arabica coffee. Colombian coffee beans are prized for their sweet aroma, fruity notes and balanced acidity. Colombian coffee is grown in high altitude mountain areas and roasted in small batches to preserve its natural flavors.

Brazil is the second largest producer of coffee in the world and is known for its arabica and robusta coffees. Arabica coffee from Brazil has a sweet taste with notes of chocolate and nuts, while robusta coffee has a stronger and more bitter taste. Brazilian coffee is often roasted medium and used as the basis for many coffee blends around the world.

Peru is another region known for its high-quality Arabica coffee, grown in high-altitude areas such as the Chanchamayo region. This coffee has a sweet taste with hints of chocolate and fruit. Peruvian coffee is usually grown organically and roasted in small batches to preserve its natural flavors.

Ecuador and Bolivia are two other specialty coffee producing regions in South America. Coffee from Ecuador has a sweet and delicate taste with notes of citrus and caramel, while coffee from Bolivia has a rich and intense taste with notes of chocolate and nuts.

In conclusion, specialty coffee from South America is renowned for its complex taste, unique aromas and superior quality. The most famous coffee regions in South America include Colombia, Brazil, Peru, Ecuador and Bolivia, each with its own characteristics and taste notes.

Specialty Coffee from South America: Colombia, Brazil, Peru, Ecuador, and Bolivia

Subcategories

  • COLUMBIA

    O mare parte din cafeaua care provine din Columbia este cultivată în fermele mici de familie. Multe dintre aceste ferme sunt mai mici de 12 acri. Există aproximativ o jumătate de milion de familii care lucrează incredibil pentru a ne aduce aceste boabe verzi aromate. Cafeaua columbiană se face folosind boabe 100% arabica, chiar dacă acestea se cultivă mai puțin decât robusta. Excelează în calitate datorită modului în care se desfășoară întreaga activitate din industria cafelei din Columbia. Ocupă locul doi în producția mondiala de cafea - cu aproximativ 12% compatariv cu Brazilia 30 -35%. Cea mai mare parte din boabele de cafea din Columbia sunt de o calitate excelentă, cultivate la altitudini mari, culese cu atenție și prelucrate umed. Federația cultivatorilor de cafea din Columbia se află printre cele mai aprofundate și de succes organizații din lume.  Din cauza ploilor frecvente, majoritatea stațiilor de prelucrare a cafelei din Columbia,folosesc ca metodă spalarea, rezultând o cafea cu o aciditate crocantă, dulceață plăcută și un nivel ridicat de claritate a aromelor. În Columbia există două sezoane de recoltare. Prima este din martie până în iunie și a doua perioadă are loc între septembrie și decembrie.   Cafeaua aromată, columbiană, este foarte diversă. În regiunile nordice Santa Marta și Santander la altitudine mai mică și temperaturi mai ridicate se produce o cafea corpolentă cu note de aromă mai profunde. În „centura de cafea” regiunile Antioquia, Caldas, Quindio și altele, cafeaua are tendința de a fi bine rotunjită cu arome de nuci  și ciocolată, o dulceață blândă și aciditate usoara. În sud, regiunie Narino, Cauca și Huila, altitudinea mare la care se cultivă ajută la producerea de cafea cu o aciditate mai mare, arome florale și profiluri de arome complexe.                                                

  • BRAZILIA

    Aproximativ o treime din toată cafeaua din lume este cultivată în Brazilia.  Boabele de cafea au intrat în Brazilia în 1727 din Guyana Franceză și s-a răspândit din nordul țării în statele sud-estice muntoase. Cafeaua a prosperat în aceste zone din cauza temperaturii, ploilor și a unui sezon uscat distinctiv care a furnizat condiții optime pentru creșterea sa. Principalele regiuni producătoare de cafea sunt răspândite în 12 state braziliene. Se estimează că există aproximativ 300 000 de plantații de cafea, răspândite în 1950 de orașe. Originile unice ale Braziliei produc cafele distincte de înaltă calitate. De obicei, brazilienii au o dulceață intensă sub formă de note de caramel și ciocolată, corpolență și o aciditate relativ scăzută.  Majoritatea cafelelor braziliene sunt procesate natural sau prin semi-spălare.  Procesarea naturală este dificil de făcut fără a deteriora boabele - dar poate adăuga dulceață, finețe și complexitate cafelei. Clima din Brazilia, cu precipitații rare și perioade lungi de soare, face țara perfectă pentru prelucrare naturală.                                                  

Active filters