Congo washed Arabica Kivu 3 Guillame
search
  • Congo washed Arabica Kivu 3 Guillame

Congo washed Arabica Kivu 3 Guillame

33,61 lei

CAFEA DE SPECIALITATE PROASPAT PRAJITA PROVENITA DIN CONGO

Origine: Congo
Regiune: Kivu
Altitudine: 1800-2150m
Varietate: heirloom
Procesare: Spalare

ciocolata, ceai verde, mar

Cantitate: 250 Gr.
Nivel macinare: BOABE
Cantitate

După ce cafeaua congoleză a fost multă vreme considerată dezavantajul industriei, fanii cafelei din întreaga lume încep în sfârșit să recunoască potențialul calităților fine ale țării. De-a lungul mai multor decenii, tulburările politice și economice au fost o provocare pentru fermierii de cafea. Resursele precum drumurile, apa și electricitatea au fost scurte, iar țara își revine încet. Și astăzi, țara produce în principal Robusta. Cu toate acestea, în ultimii ani și cu ajutorul comunității internaționale, cooperativele au început să revigoreze industria cafelei și să se concentreze pe o creștere generală a cafelei Arabica de înaltă calitate.

Fiind cel mai mare procesator și exportator de cafea din RD Congo, Coffeelac oferă servicii valoroase comunității rurale de cafea, cum ar fi acces la finanțare, instruire pentru bune practici agricole pentru fermieri, promovarea durabilității și a calității. Programul Cafe Durable al Coffeelac încurajează fermierii să producă cafea de înaltă calitate printr-un model transparent de cumpărare/preț, în funcție de calitatea cafelei.

Stația de spălat Bweremana, de unde provine această cafea Arabica spălată, este situată în Kivu de Sud, pe teritoriul Masisi. Cafeaua este cultivată de-a lungul malului lacului Kivu de peste 500 de fermieri. După ce au recoltat doar cele mai coapte cireșe, le livrează la stația de spălat, care a fost construită recent cu sprijinul și încurajarea comunității locale. La Bweremana cafeaua se sortează cu grijă, se spală, se fermentează și apoi se usucă la soare pe paturi înălțate.

CWAK3G

Fisa tehnica

Origine
Congo
Comentarii (0)