El Salvador washed Arabica SHG EP Cordillera del Balsamo
search
  • El Salvador washed Arabica SHG EP Cordillera del Balsamo

El Salvador washed Arabica SHG EP Cordillera del Balsamo

36,70 lei

Cafea de specialitate provenita din El Salvador si prajita in Bucuresti 

Origine: El Salvador
Regiune: Cordillera del Bálsamo, Comasagua
Altitudine: 1300m
Varietate: Bourbon, Pacas, Anacafé 14, Catuai
Procesare: Spalare

Puțin dulce • Neted

Alune • Ciocolată • Aciditate mică

Cantitate: 250 Gr.
Nivel macinare: BOABE
Cantitate

Producția de cafea din El Salvador și-a modelat istoria de mai bine de 100 de ani și a contribuit semnificativ la economia salvadoreană de la mijlocul secolului al XIX-lea. Până la războiul civil din anii 1980, El Salvador a fost una dintre cele mai organizate țări producătoare de cafea din America Centrală, cu o reputație internațională renumită pentru calitate și eficiență. După încheierea războiului, țara s-a străduit să-și recupereze producția. Datorită solurilor vulcanice bogate și climei blânde, El Salvador oferă condiții excelente pentru cultivarea cafelei și găzduiește unele dintre cele mai căutate soiuri din lume.

Lanțul muntos Cordillera del Bálsamo este situat în regiunea de vest a țării, la câteva zeci de kilometri vest de capitala San Salvador. În această regiune, multe ferme de cafea sunt situate în jurul versanților abrupți ai vulcanului Quetzaltepec. Această cafea a fost produsă numai de femei, care sunt toate membre ale Asociației de Mujeres de la Cordillera del Bálsamo.

După ce culegeți cu atenție doar cele mai coapte cireșe de cafea cu mâna, acestea sunt sortate, decuplate și spălate. Apoi, fasolea este întinsă pe terase pentru a se usuca la soare. Pentru un proces uniform de uscare, pergamentul este greblat de mai multe ori pe parcursul zilei. După aceea, este ambalat și pregătit pentru transport.

ESWASHGEPCDB

Fisa tehnica

Origine
El Salvador
Comentarii (0)