ETHIOPIA GUJI URAGA ANAEROBIC NATURAL
search
  • ETHIOPIA GUJI URAGA ANAEROBIC NATURAL
  • ETHIOPIA GUJI URAGA ANAEROBIC NATURAL

ETHIOPIA GUJI URAGA ANAEROBIC NATURAL

35,71 lei

Altitudine: 1925-1945m

Varietal: heirloom

Clasificare: GR1

Recolta: noiembrie-ianuarie

Procesare: anaerobic natural

NOTE-Pepene galben, ananas 

placinta cu mere

aciditate tropicala

dulceata siropoasa

Scor SCA: 87 pc.

PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso, Filtru, V60, Syphon, Chemex

PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile

Cantitate: 250 Gr.
Nivel macinare: BOABE
Cantitate

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar în Etiopia, ea are o importanță culturală și istorică deosebită, fiind considerată locul de naștere al cafelei. În regiunea Guji, cafeaua este cultivată în mod tradițional, iar majoritatea fermelor sunt organice în mod implicit, fără a utiliza îngrășăminte sau pesticide. Fermierii intercalează plantele de cafea cu alte culturi alimentare, maximizând utilizarea terenului și oferind astfel hrană pentru familiile lor.

Pentru a valorifica clima unică din Guji, stația de spălare Uraga oferă instruire fermierilor pentru a ajuta la producerea cireșelor de cafea de mai bună calitate. Cireșele sunt culese manual și transportate la stație, unde sunt sortate și apoi fermentate timp de 48 de ore, după care sunt spălate și uscate în paturi înălțate timp de aproximativ 18 zile. Aceste metode tradiționale de prelucrare a cafelei contribuie la producerea unui produs de calitate, bogat în arome și gusturi distincte.

Calitatea exceptională a cafelei etiopiene se datorează unei combinații de factori, inclusiv diversitatea genetică a soiurilor de cafea, metodele tradiționale de prelucrare și infrastructura de procesare. În plus, colaborarea directă cu fermierii a permis trasabilitatea completă a cafelei, oferind astfel posibilitatea achiziționării directe și ajutând la crearea de loturi de cafea de specialitate de înaltă calitate.

În concluzie, cafeaua din Etiopia este un produs unic, de înaltă calitate, cultivat și prelucrat în mod tradițional. Fermierii din Guji își cultivă cafeaua într-un mod organic și în armonie cu alte culturi alimentare, contribuind astfel la creșterea sustenabilă a producției lor. Stația de spălare Uraga oferă instruire și asistență fermierilor pentru a produce cireșe de cafea de calitate superioară, iar procesul de prelucrare tradițională, inclusiv sortarea manuală, fermentarea și uscarea în paturi înălțate, contribuie la producerea unui produs final bogat în arome și gusturi complexe. Prin colaborarea directă cu fermierii și trasabilitatea completă a cafelei, cafeaua din Etiopia se bucură de o reputație deosebită în industria cafelei de specialitate.

EGUAN250BOB

Referinte specifice

cod EAN13
5949999999016
Comentarii (0)