ETHIOPIA SIDAMO GR2 WARU
search
  • ETHIOPIA SIDAMO GR2 WARU
  • ETHIOPIA SIDAMO GR2 WARU

ETHIOPIA SIDAMO GR2 WARU

31,51 lei

Altitudine: 1900-2000m

Varietal: heirloom

Clasificare: GR2

Recolta: octombrie-decembrie

Procesare: WASHED

NOTE-iasomie, ciocolata

kiwi, mar verde

citrice

Cantitate: 250 Gr.
Nivel macinare: BOABE
Cantitate

Cafeaua Etiopia Sidamo Waru are o altitudine de creștere impresionantă de 1.900-2.000 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce contribuie la dezvoltarea unui gust complex și bogat. Varietatea de cafea Arabica Heirloom este cunoscută pentru aromele florale, de ciocolată și de fructe citrice, care sunt prezente în această cafea. Prin procesul de spălare, cafeaua Etiopia Sidamo Waru a fost curățată de pulpa fructelor și a fost lăsată să se usuce la soare, ceea ce a creat o notă dulce subtilă în cafea.

Notele de iasomie, ciocolată, kiwi și măr verde sunt caracteristice pentru această cafea, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care caută o experiență de degustare complexă. Scorul SCA de 84,5% evidențiază calitatea și gustul excelent al acestei cafele. De asemenea, este interesant de menționat faptul că cafeaua din Etiopia este o importantă sursă de venit pentru aproape 20% din populația țării, fapt ce denotă importanța acestei culturi în economia locală.

Etiopia, așa cum este cunoscută în mod obișnuit, este patria cafelei, locul în care cafeaua s-a născut pentru oameni. Ceea ce este caracteristic cafelei din Etiopia este diversitatea ei, adevărata bogăție a cafelei. Cafeaua din Etiopia variază ca gust, nu numai între regiuni, ci chiar și între ferme, sau poate mai mult între stațiile de procesare a cafelei. Stațiile de procesare sunt locuri în care se colectează cafeaua de la fermierii locali, de obicei gestionate de cooperative agricole – unde fermierii își unesc forțele pentru a construi infrastructura necesară procesării cafelei. Cafeaua în Etiopia este un loc de muncă pentru aproape 20% din populația de 100 de milioane a țării, direct sau indirect. Etiopia este al șaselea exportator de cafea din lume, cu siguranță ar putea avea o poziție superioară în acest clasament, dar aproape jumătate din cafea,

Cafeaua pe care suntem încântați să ți-o oferim provine din regiunea Etiopiei, Sidamo, ținuturi fertile cuprinse între Marea Rift Africană. Zona Sidamo se caracterizează prin precipitații mari, sol bogat în minerale și temperaturi favorabile pentru cultivarea cafelei. Puterea cafelei Sidamo constă în varietatea de arome, rezultând complexitatea și bogăția aromei. Fermierii din Sidamo, beneficiind de varietatea de soiuri de cafea Arabica (Moștenire), care apar aici ca plantă naturală, cultivă adesea o varietate de soiuri în micile lor ferme. În acest fel, stațiile de procesare creează un amestec specific de soiuri naturale de cafea Arabica, creând gustul unic și dezirabil al cafelei Sidamo.

Comentarii (0)