Brazilia Cerrado Lua Roxa

27,31 lei

CAFEA DE SPECIALITATE PROASPAT PRAJITA PROVENITA DIN BRAZILIA

Origine: Brazilia

Regiune: Cerrado

Altitudine: 1000-1200m
Varietate: Mundo Novo, Red Catuai
Procesare: Natural

caramel, nuci • putina ciocolata • corp usor • aciditate scazuta

Cantitate
Nivel macinare
Cantitate

Producția de cafea a Braziliei reprezintă aproximativ o treime din întreaga producție de cafea, devenind de departe cel mai mare producător din lume în ultimii 150 de ani. Sunt cultivate atât Arabica, cât și Robusta, acesta din urmă cunoscut sub numele de Conillon, în timp ce Arabica domină în mod clar cu o cotă în creștere de cca. 80%. Descrierea Cerrado se referă la regiunea din care provine cafeaua. Regiunea Cerrado Mineiro este cunoscută pentru producerea de cafele de înaltă calitate. Anotimpurile bine definite, cum ar fi o vară caldă și umedă și o iarnă plăcut uscată este o caracteristică tipică a regiunii.

Cafelele din Brazilia sunt descrise în mod unic în detaliu: NY 2 înseamnă „New York 2” și se referă la numărul maxim de defecte permise conform metodei de numărare a defectelor de la Bursa de Valori din New York și este cel mai înalt grad. Ecranul 17/18 definește dimensiunea boabelor fiind cea mai mare dintre notele braziliene. Cupa strict moale, fină descrie profilul cupei - necesitând o ceașcă netedă, consistentă și curată. Cea mai comună metodă de procesare în Brazilia, folosită pentru aproximativ 90% din Arabica produse, este procesul uscat, cunoscut și ca nespălat sau natural.

Întreaga cireșă de cafea este mai întâi curățată și apoi pusă la soare pentru a se usuca în straturi subțiri pe terase sau este uscată în mașini de uscare. Plantațiile de cafea din Brazilia acoperă adesea suprafețe imense de pământ, au nevoie de sute de oameni pentru a le gestiona și a le exploata și pentru a produce cantități uriașe de cafea.

Fisa tehnica

Origine
Brazilia

Reviews (0)