Cafea de specialitate

Cafeaua de specialitate prăjită proaspăt este un produs premium pentru iubitorii de cafea. Aceasta este obținută din boabe de cafea de calitate superioară, cultivate și procesate cu grijă, astfel încât să aibă un gust și un profil aromatic distinctiv. Aceste boabe sunt apoi prăjite cu atenție pentru a scoate în evidență caracteristicile lor unice și a crea o aromă și un gust complex și plăcut.

Un aspect important al cafelei de specialitate prăjită proaspăt este faptul că ea este prăjită în cantități mici, de obicei în loturi de câteva kilograme. Aceasta permite prăjitorului să acorde o atenție deosebită fiecărui lot de cafea și să ajusteze procesul de prăjire pentru a obține cel mai bun gust și aroma posibilă.

Cafeaua de specialitate prăjită proaspăt poate fi găsită într-o varietate de arome, de la note de ciocolată și fructe la arome de flori și condimente. De asemenea, aceasta poate fi preparată într-o varietate de moduri, de la espresso și cafea de filtru la cafea la presa franceză sau cu metoda Chemex, V60 sau Syphon.

Un alt aspect important al cafelei de specialitate prăjită proaspăt este faptul că aceasta este adesea achiziționată direct de la cultivatorii de cafea sau de la prăjitori specializați, ceea ce înseamnă că are o trasabilitate și o transparență mai mare în ceea ce privește proveniența și calitatea. Aceasta nu numai că poate oferi o experiență de cafea mai plăcută și mai bogată, dar și susține agricultorii și producătorii mici, independenți.

Descopera varietatile noastre de cafea, Incearca amestecurile special create pentru a oferii o experienta senzoriala unica :) . Produsele sunt destinate amatorilor de cafea , care apreciaza diversitatea aromatica extraordinara.

Recomandare preparare : espresso, cappuccino, flat white, latte, ibric, v60, syphon, aeropress, chemex si altele

Îți recomandăm să încerci mai multe metode pentru a descoperi cea mai bună metodă pentru tine și pentru a experimenta aromele și notele de gust diferite ale cafelei noastre de specialitate. De asemenea, poți să îți creezi propriile amestecuri sau să încerci amestecurile noastre speciale pentru a descoperi combinații unice și delicioase de arome și gusturi.

Cafea de specialitate prăjită proaspăt - descoperă varietățile noastre și prepară-ți cafeaua preferată

Subcategorii

 • AFRICA
  Cafeaua de specialitate proaspăt prăjită provenită din cele mai renumite zone producătoare de cafea din Africa este o alegere excelentă pentru iubitorii de cafea care apreciază gustul intens și aroma bogată. Africa este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante regiuni producătoare de cafea din lume, fiind locul de origine al cafelei Arabica.
  Din Africa provin multe soiuri de cafea de specialitate, cum ar fi:
  Cafea de Etiopia, care are o aromă distinctivă de flori și fructe, fiind considerată a fi una dintre cele mai bune cafele din lume;
  Cafea din Kenya, care este recunoscută pentru gustul său intens și acrișor, cu note de fructe de pădure și citrice;
  Cafea din Rwanda, care este apreciată pentru aroma sa dulce și echilibrată, cu note de fructe uscate și ciocolată;
  Cafea din Tanzania, care are un gust delicat și complex, cu note de fructe tropicale și citrice.
  Congo și Burundi sunt două țări producătoare de cafea mai puțin cunoscute, dar la fel de importante în Africa. Burundi este cunoscut pentru cafeaua sa dulce și fructată, cu arome de fructe de pădure și citrice. Între timp, cafeaua din Congo este caracterizată prin aciditatea sa strălucitoare, cu note de fructe roșii și caramel.
  Este important să alegeți cafeaua de specialitate proaspăt prăjită pentru a beneficia de gustul și aroma autentică ale cafelei. Cafeaua proaspăt prăjită are un gust mai bun decât cafeaua veche, deoarece aromele și uleiurile naturale sunt păstrate în boabele de cafea. De asemenea, cafeaua de specialitate este adesea achiziționată de la surse etice și sustenabile, care sprijină fermierii locali și protejează mediul înconjurător.
 • AMERICA DE NORD

  Cafeaua de specialitate din America de Nord este una dintre cele mai apreciate și recunoscute din lume datorită gustului complex, aromelor unice și calității sale superioare. Cafeaua de specialitate este cultivată în zone cu altitudine ridicată, unde climatul și solul sunt ideale pentru a produce boabe de cafea de calitate superioară. Cele mai cunoscute regiuni de cafea din America de Nord includ Hawaii, Puerto Rico, insulele Caraibe și Mexic.

  Mexicul este cunoscut pentru cafeaua sa arabica de înaltă calitate, cultivată în zonele din sudul țării, cum ar fi regiunea Chiapas. Această cafea are un gust distinctiv, cu note de ciocolată, fructe uscate și nuci. Cafeaua din Mexic este cultivată adesea în condiții de agricultură ecologică, fără pesticide sau alte substanțe chimice.

  Pentru a produce cafea de specialitate din America de Nord, se folosesc soiuri de cafea atent selectate și prăjite în loturi mici, pentru a păstra aromele și proprietățile sale unice. Procesul de prăjire este foarte important pentru a dezvolta aromele și gustul cafelei. Există o gamă largă de tipuri de cafea de specialitate disponibile, fiecare cu propriile sale caracteristici și note de gust.

  Regiunea Hawaii este cunoscută pentru cafeaua sa Kona, care este cultivată pe versanții vulcanului Mauna Loa. Boabele de cafea Kona sunt culese manual și prăjite cu grijă, pentru a păstra aroma distinctivă și gustul delicat și dulceag. Puerto Rico este renumită pentru cafeaua sa Yauco Selecto, care este considerată una dintre cele mai bune cafele din lume. Această cafea este cultivată în munții din sud-vestul insulei și are o aromă bogată și intensă, cu note de ciocolată și nuci. Insulele Caraibe sunt cunoscute și pentru cafeaua lor de specialitate, cu variante precum Jamaica Blue Mountain și Dominican Republic Barahona.

  California - Acolo se produce doar o cantitate mică de cafea de specialitate.

  În concluzie, cafeaua de specialitate din America de Nord este una dintre cele mai apreciate din lume datorită gustului său complex și calității sale superioare. Regiunile cele mai renumite pentru producția de cafea de specialitate în America de Nord includ Hawaii, Puerto Rico, insulele Caraibe și Mexic, care produc cafele unice și deosebite, fiecare cu propriile sale caracteristici și note de gust.

 • AMERICA CENTRALA

  ORIGINI GEOGRAFICE În America Centrală, veți găsi aciditate variabilă, dar de obicei boabele de cafea din această regiune sunt cunoscute pentru echilibrul lor, ceea ce face bine oamenilor la începutul relației lor cu cafeaua proaspăt prajită. Nici prea amare, nici prea acide cu arome catifelate cum ar fi ciocolata. Costa Rica este cunoscută pentru cafeaua corpolentă, în timp ce, dacă te duci spre vest în Mexic, vei găsi ceva un pic mai ușor. Ambele tendințe, spre omogenitate și spre diferențiere, sunt expuse în America Centrală. În America Centrală se cultivă în mod clasic, patru varietăți, Bourbon, Caturra, Catuai și Typica ce sunt procesate prin variații ale metodei prin spălare.

  Cafeaua din America Centrala este cunoscută pentru aromele sale unice, precum ciocolată, fructe exotice și nuanțe de caramel. Cafelele din această regiune sunt de obicei cultivate în regiuni cu altitudini medii și sunt apreciate pentru calitatea și consistența lor. Honduras, Guatemala și El Salvador sunt câteva dintre țările care produc cafea de calitate din America Centrală.

 • AMERICA DE SUD

  Cafeaua de specialitate din America de Sud este renumită în întreaga lume pentru gustul său complex, aromele unice și calitatea superioară. Cele mai cunoscute regiuni de cafea din America de Sud includ Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador și Bolivia.

  Columbia este cel mai mare producător de cafea din America de Sud și este cunoscut pentru cafeaua sa arabica de înaltă calitate. Boabele de cafea columbiene sunt apreciate pentru aroma lor dulceagă, notele de fructe și aciditatea echilibrată. Cafeaua columbiană este cultivată în zonele de munte cu altitudine ridicată și prăjită în loturi mici pentru a-și păstra aromele naturale.

  Brazilia este al doilea cel mai mare producător de cafea din lume și este cunoscută pentru cafeaua sa arabica și robusta. Cafeaua arabica din Brazilia are un gust dulce, cu note de ciocolată și nuci, în timp ce cafeaua robusta are un gust mai tare și mai amar. Cafeaua braziliană este adesea prăjită în stilul medium și folosită ca bază pentru multe amestecuri de cafea din întreaga lume.

  Peru este o altă regiune cunoscută pentru cafeaua sa arabica de înaltă calitate, cultivată în zone cu altitudine ridicată, cum ar fi regiunea Chanchamayo. Această cafea are un gust dulce, cu note de ciocolată și fructe. Cafeaua peruviană este de obicei cultivată în mod organic și prăjită în loturi mici pentru a păstra aromele sale naturale.

  Ecuador și Bolivia sunt două alte regiuni producătoare de cafea de specialitate din America de Sud. Cafeaua din Ecuador are un gust dulce și delicat, cu note de citrice și caramel, în timp ce cafeaua din Bolivia are un gust bogat și intens, cu note de ciocolată și nuci.

  În concluzie, cafeaua de specialitate din America de Sud este renumită pentru gustul său complex, aromele unice și calitatea superioară. Cele mai cunoscute regiuni de cafea din America de Sud includ Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador și Bolivia, fiecare cu propriile sale caracteristici și note de gust.

 • ASIA

  Tări producatoare de cafea in ASIA

  India – produce atat Arabica, cat si Robusta. Metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala. India produce si o serie de cafele speciale: Monsoon, Mysore Nuggtes, Robusta Kaapi Royale. India este a doua tara exportatoare dupa Brazilia

  Indonesia – produce Arabica si Robusta, metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala. Este folosita mai mult in blenduri  pentru espresso datorita densitatii si gustului ciocolatiu.

  Thailanda - 99% producatoare de Robusta cultivata cu precadere in Peninsula Sudica. Doar 35%-40% este exportata, restul de 60%-65% este pentru consum intern si pentru cafeaua instant. Productia de Arabica reprezinta 500 de tone pe an cultivata in regiunea dealuroasă din nord. Este procesata prin spălare si este destinata pentru uzul domestic. O parte din productia de cafea este trimisă la export si este acreditată organic si fair trade. 

  Papua Noua Guinee -A inceput cultivarea cafelei in scop comercisl in anul 1926 In prezent produce uns din cele mai bune cafele din regiunea Asia - Oceania Metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala.

  Vietnam - pana in anii 1980 Vietnam era o tara consumatoare de ceai. Dupa 1976 Vietnam a facut pasi importanti atat in cultivarea de cafea, cat si in exportul acesteia, iar astazi a ajuns al doilea producator din lume dupa Brazilia si primul producator de Robusta din lume. 

 • BLEND

  Cafele de cea mai buna calitate, care prajite cu o atentie deosebita au o puternica nota dominanta si le potentam amestecandu-le in diverse proportii intre ele, creind complexitate si echilibru. Un milion de cuvinte nu fac doi bani ... Este vorba de ceva special ...Mai mult decat GUST :) Trebuie sa incerci !

Filtre active