TANZANIA

Tanzania este una dintre tarile producatoare de cafea de specialitate din Africa, avand o varietate de regiuni cu soluri si conditii climatice diferite, ceea ce permite cultivarea unor sortimente de cafea unice.

Printre cele mai cunoscute zone de productie din Tanzania se numara regiunea Mbeya, regiunea Arusha si regiunea Moshi, unde sunt cultivate varietati precum Bourbon, Typica si Kent. Aceste regiuni produc cafea de specialitate cu arome unice, precum note florale, citrice si de ciocolata.

In Tanzania exista si asociatii de producatori de cafea de specialitate, cum ar fi Tanzania Coffee Research Institute (TCRI) si Tanzania Coffee Association (TCA), care se concentreaza pe cresterea calitatii cafelei produse prin imbunatatirea practicilor agricole si promovarea sustenabilitatii in industria cafelei.

Cu siguranta, exista o multitudine de soiuri de cafea de specialitate cultivate in Tanzania, fiecare cu gusturi si arome unice. In cele ce urmeaza, voi prezenta cateva dintre cele mai cunoscute soiuri de cafea de specialitate din Tanzania:

Peaberry - este o varietate de cafea in care boabele nu se dezvolta in perechi, ci in loc de asta se dezvolta ca boabe solitare in ciresele de cafea. Acest lucru face ca boabele sa aiba o forma rotunjita, ceea ce le face mai usor de recoltat si procesat. Peaberry are o aroma intensa, cu note de fructe si ciocolata.

Bourbon - este o varietate de cafea de specialitate originara din insula Reunion, dar care este cultivata si in Tanzania. Are un gust dulce si echilibrat, cu arome florale si note de ciocolata.

Kilimanjaro - este o varietate de cafea cultivata pe versantii muntelui Kilimanjaro, la altitudini mari. Boabele au o aroma intensa, cu note de ciocolata, fructe si ierburi. Aceasta varietate este considerata a fi una dintre cele mai bune din Tanzania.

Ngorongoro - este o varietate de cafea de specialitate cultivata in apropierea Parcului National Ngorongoro. Boabele au un gust dulce si fructat, cu note de cacao si nuci.

         

Daca vrei sa te bucuri de gustul cafelei de specialitate din Tanzania, recomand sa incerci o cafenea specializata in cafea de calitate, care sa ofere soiuri din aceasta tara. De asemenea, poti incerca sa cumperi boabe de cafea de specialitate din Tanzania si sa le prepari acasa, pentru a savura gustul autentic al acestei cafele.

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.