HONDURAS

Situată în mijlocul Americii Centrale, Honduras este o țară care își arată frumusețea naturală. Peisajele muntoase acoperite cu păduri nesfârșite și jungle cu faună sălbatică abundentă sunt caracteristice acestei țări frumoase. Unii oameni chiar se referă la Honduras drept „plămânul verde” al Americii Centrale.

Deși Honduras produce mai multă cafea decât Costa Rica și Guatemala împreună, se știe puțin despre ea în scena de specialitate. De-a lungul deceniilor, banana a fost cultura comercială predominantă în Honduras.

În timp ce țările învecinate au avut inițiative guvernamentale pentru a stimula creșterea micilor producători de cafea, producția de cafea din Honduras a câștigat puțină recunoaștere în afară de piața mărfurilor. Lipsa infrastructurii a fost principalul motiv pentru care cafeaua de înaltă calitate nu a putut fi distinsă de alte produse. Cu toate acestea, în ultimii ani, institutul național al cafelei din Honduras, IHCAFE, a depus un efort destul de mare în educarea fermierilor pentru ca aceștia să poată îmbunătăți tehnicile de procesare și cultivare.

Prin crearea unei rețele extinse de producători și stații de spălat chiar și în zonele îndepărtate, interesul pentru producția de cafea de înaltă calitate a crescut. În zilele noastre, mai ales cafelele de la micile cooperative au reușit să-și croiască drum să traverseze marea și să ne răsfețe cu dulceața lor divină.

CONTINENT Central America
REGIUNILE DE CAFEA Marcala (Montecillos), Copán, Comayagua, El Paraiso, Opalaca, Agalta
ALTITUDINI DE CAFEA 1,000 – 1,600 m
VARIETIES Bourbon, Caturra, Catuai, Pacas, Typica
HARVEST PERIOD Dec – Apr
FERME DE CAFEA Smallholders and plantations
DIMENSIUNEA MEDIE FERMA 0.5 – 5.5 ha
PRODUCȚIE ANUALĂ (IN SACI DE 60KG) 5,931,000

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.