BRAZILIA

Aproximativ o treime din toată cafeaua din lume este cultivată în Brazilia.  Boabele de cafea au intrat în Brazilia în 1727 din Guyana Franceză și s-a răspândit din nordul țării în statele sud-estice muntoase. Cafeaua a prosperat în aceste zone din cauza temperaturii, ploilor și a unui sezon uscat distinctiv care a furnizat condiții optime pentru creșterea sa. Principalele regiuni producătoare de cafea sunt răspândite în 12 state braziliene. Se estimează că există aproximativ 300 000 de plantații de cafea, răspândite în 1950 de orașe. Originile unice ale Braziliei produc cafele distincte de înaltă calitate. De obicei, brazilienii au o dulceață intensă sub formă de note de caramel și ciocolată, corpolență și o aciditate relativ scăzută.  Majoritatea cafelelor braziliene sunt procesate natural sau prin semi-spălare.  Procesarea naturală este dificil de făcut fără a deteriora boabele - dar poate adăuga dulceață, finețe și complexitate cafelei. Clima din Brazilia, cu precipitații rare și perioade lungi de soare, face țara perfectă pentru prelucrare naturală.                                                  

Filtre active