Cafeaua preparată la Chemex este cunoscută pentru aroma sa pură și gustul bogat. Această metodă clasică de preparare a cafelei oferă o experiență delicată și plină de savoare. Descoperă pașii esențiali pentru a prepara cafea la Chemex și bucură-te de o băutură deosebită.

Pasul 1: Alegerea Cafelei de Calitate

Pentru a obține cea mai bună cafea la Chemex, începe cu boabe de cafea proaspete și de calitate. Optează pentru boabe proaspăt prăjite și măcinate chiar înainte de preparare pentru a păstra aromele intense.

Step 2: Pregătirea Filtrului și a Chemex-ului

Plasează un filtru de hârtie în partea superioară a Chemex-ului și clătește-l cu apă fierbinte pentru a elimina orice reziduuri de hârtie și a preîncălzi vasul. Acest lucru va contribui la menținerea temperaturii cafelei pe parcursul procesului de preparare.

Step 3: Măcinarea Cafelei

Alege setarea corectă pentru măcinătură, care ar trebui să fie mai degrabă medie spre grosieră. Măcinarea fină poate duce la o extracție excesivă, în timp ce cea prea grosieră poate rezulta într-o cafea sub-extrasă. Experimentează până când găsești setarea perfectă pentru gustul tău.

Step 4: Dozarea Cafelei și a Apei

Măsoară cantitatea de cafea și apă în funcție de proporțiile preferate. O rată standard este de aproximativ 30 de grame de cafea la fiecare 500 ml de apă. Ajustează aceste proporții în funcție de preferințele personale în ceea ce privește forța și intensitatea cafelei.

Step 5: Infuzarea Cafelei

Toarnă apa fierbinte (la aproximativ 93°C) peste cafeaua măcinată în mișcări circulare, asigurându-te că acoperi uniform toată suprafața cafelei. Lasă cafeaua să infuzeze timp de aproximativ 3-4 minute, controlând fluxul de apă pentru a obține o extracție uniformă.

Step 6: Servirea Cafelei

După ce infuzia este completă, îndepărtează cu grijă filtrul și aruncă-l. Acum, cafeaua ta proaspăt preparată în Chemex este gata să fie savurată. Toarn-o în cești și bucură-te de aroma bogată și de gustul echilibrat.