TAMPER - PRESATORUL DE CAFEA

Un tamper sau presator de cafea este un instrument folosit în procesul de preparare a cafelei espresso, pentru a compacta cafeaua măcinată în portafiltrul mașinii de espresso înainte de extracția cafelei.

Tamperul este un obiect de forma unei piramide troncate, cu o suprafață plată, care se potrivește cu dimensiunea portafiltrului și care este apăsat cu forță asupra cafelei măcinate pentru a crea o suprafață uniformă și compactă.

Pentru a prepara un espresso de calitate, este important să aveți un tamper de bună calitate și să folosiți o tehnică adecvată în procesul de compactare a cafelei. Tamperul trebuie să fie confortabil în mână și să aibă o suprafață plată și uniformă pentru a obține o distribuție uniformă a cafelei măcinate.

Există o varietate de materiale din care sunt fabricate tamperul, cum ar fi oțelul inoxidabil, aluminiul, bronzul sau lemnul, iar prețurile pot varia în funcție de material și calitate.

În concluzie, tamperul este un instrument important în procesul de preparare a cafelei espresso și trebuie să fie de bună calitate și folosit cu o tehnică adecvată pentru a obține un espresso aromat și de calitate superioară.

Filtre active