Planta de cafea este un arbust care creste in regiunile tropicale din lume, inclusiv America Centrala, America de Sud si Africa. Plantele de cafea sunt cultivate pentru fructele lor, cunoscute sub numele de boabe de cafea, care sunt prajite si macinate pentru a produce cafea.

Planta de cafea se dezvolta cel mai bine la altitudini medii si la temperaturi constante intre 15 si 24 grade Celsius. Planta are nevoie de umiditate si de ploi regulate, precum si de sol fertil si bine drenat. Cafeaua poate fi cultivata atat in sol liber, cat si in ghivece.

Planta de cafea poate creste pana la 10 metri inaltime, cu frunze verzi si lanceolate si flori mici, albe sau galbene. Fructele de cafea cresc pe tulpini si sunt fie ovale, fie sferice, cu culori care variaza de la verde la rosu-inchis. Boabele de cafea contin seminte, care sunt acoperite de pulpa, care poate fi dulce sau acida.

In cultura cafelei, exista mai multe specii de cafea, inclusiv Coffea arabica si Coffea robusta, care sunt cele mai cultivate specii. Arabica este considerata a avea un gust mai subtil si mai fin decat robusta, cu note de fructe si flori, in timp ce robusta are un gust mai puternic si mai amar.

In concluzie, planta de cafea este un arbust tropical cultivat pentru fructele sale, boabele de cafea, care sunt prajite si macinate pentru a produce cafea. Planta necesita conditii specifice, precum umiditate, temperatura si sol, pentru a creste si produce boabe de calitate. Exista mai multe specii de cafea, fiecare cu caracteristici unice de gust si aroma.