ASIA

Tări producatoare de cafea in ASIA

India – produce atat Arabica, cat si Robusta. Metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala. India produce si o serie de cafele speciale: Monsoon, Mysore Nuggtes, Robusta Kaapi Royale. India este a doua tara exportatoare dupa Brazilia

Indonesia – produce Arabica si Robusta, metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala. Este folosita mai mult in blenduri  pentru espresso datorita densitatii si gustului ciocolatiu.

Thailanda - 99% producatoare de Robusta cultivata cu precadere in Peninsula Sudica. Doar 35%-40% este exportata, restul de 60%-65% este pentru consum intern si pentru cafeaua instant. Productia de Arabica reprezinta 500 de tone pe an cultivata in regiunea dealuroasă din nord. Este procesata prin spălare si este destinata pentru uzul domestic. O parte din productia de cafea este trimisă la export si este acreditată organic si fair trade. 

Papua Noua Guinee -A inceput cultivarea cafelei in scop comercisl in anul 1926 In prezent produce uns din cele mai bune cafele din regiunea Asia - Oceania Metoda de procesare este atat spalată, cat si naturala.

Vietnam - pana in anii 1980 Vietnam era o tara consumatoare de ceai. Dupa 1976 Vietnam a facut pasi importanti atat in cultivarea de cafea, cat si in exportul acesteia, iar astazi a ajuns al doilea producator din lume dupa Brazilia si primul producator de Robusta din lume. 

Tări producatoare de cafea in ASIA. Cafea de specialitate proaspat prajită

Subcategorii

  • INDONEZIA

    Cafeaua de specialitate din Indonesia este renumită pentru aroma unică și caracteristicile de gust, cum ar fi note de fructe de pădure, ciocolată și nucă. Majoritatea cafelelor de specialitate din Indonesia sunt produse din soiuri de cafea Arabica, cum ar fi Typica și Bourbon. Regiuni importante de cultivare a cafelei din Indonesia includ Sumatra, Java și Sulawesi. De asemenea, metodele de procesare tradiționale, cum ar fi procesarea cu apă și procesarea cu miere, contribuie la caracteristicile unice ale cafelei de specialitate din Indonesia.

  • PAPUA NOUA GUINEE

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.