ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU CAFENEA

Deschiderea unei cafenele necesită o investiție în echipamente de calitate, care să asigure un serviciu de înaltă calitate pentru clienți. Este important să se acorde atenție achiziționării echipamentelor de calitate superioară, care să ofere fiabilitate și durabilitate pe termen lung. De asemenea, este important să se acorde atenție și personalizării spațiului pentru a crea o atmosferă confortabilă și plăcută pentru clienți. Echipamentele necesare pentru a deschide o cafenea includ:

Maşină de espresso

Râşniţă de cafea

Filtru de cafea

Frigidere de prezentare si depozitare

Ibric pentru apă fierbinte

Aparat pentru prepararea laptelui (optional)

Vase pentru servirea cafelei

Tacâmuri şi farfurii

Dulapuri şi rafturi pentru depozitare

Mobilier (mese şi scaune)

Decoraţiuni interioare (opţional)

Echipamente de curăţenie.

Subcategorii

 • ESPRESORUL DE CAFEA...

  O mașină de espresso este un echipament specializat pentru prepararea cafelei espresso într-un mediu comercial, cum ar fi o cafenea. Funcționează prin forțarea apei calde sub presiune prin cafeaua măcinată, producând un espresso concentrat și aromat.

  Mașinile de espresso pot fi semi-automate sau automate, iar caracteristicile lor variază, inclusiv controlul temperaturii, presiunii, măcinării cafelei și alte opțiuni, cum ar fi funcția de auto-spălare. Mașinile automate sunt, de obicei, mai scumpe, dar oferă un grad mai mare de automatizare și control, în timp ce mașinile semi-automate sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului și oferă o experiență mai implicativă în prepararea cafelei.

  În concluzie, o mașină de espresso este esențială pentru prepararea de cafea espresso de calitate într-o cafenea și poate fi achiziționată în funcție de nevoile specifice și bugetul disponibil.

 • RÂSNIȚA DE CAFEA SAU...

  O râșniță de cafea cu reglare de măcinare este un echipament important pentru prepararea cafelei de calitate. Aceasta macină boabele de cafea în dimensiunea potrivită pentru a se potrivi cu tipul de preparare (espresso, filtru, etc.).

  Reglarea măcinării permite ajustarea dimensiunii particulelor de cafea măcinate, influențând astfel aroma și concentrația cafelei. De exemplu, pentru un espresso, se recomandă o măcinare fină, în timp ce pentru un filtru se recomandă o măcinare mai mare.

  Râșnițele de cafea pot fi manuale sau automate, iar funcțiile și caracteristicile lor variază, inclusiv tipul de motor, dimensiunea recipientului pentru boabele de cafea și viteza de măcinare.

  În concluzie, o râșniță de cafea cu reglare de măcinare este un echipament esențial pentru cafenele care doresc să servească cafea de calitate, oferind posibilitatea de a ajusta măcinarea boabelor în funcție de tipul de cafea dorit.

 • TAMPER - PRESATORUL DE...

  Un tamper sau presator de cafea este un instrument folosit în procesul de preparare a cafelei espresso, pentru a compacta cafeaua măcinată în portafiltrul mașinii de espresso înainte de extracția cafelei.

  Tamperul este un obiect de forma unei piramide troncate, cu o suprafață plată, care se potrivește cu dimensiunea portafiltrului și care este apăsat cu forță asupra cafelei măcinate pentru a crea o suprafață uniformă și compactă.

  Pentru a prepara un espresso de calitate, este important să aveți un tamper de bună calitate și să folosiți o tehnică adecvată în procesul de compactare a cafelei. Tamperul trebuie să fie confortabil în mână și să aibă o suprafață plată și uniformă pentru a obține o distribuție uniformă a cafelei măcinate.

  Există o varietate de materiale din care sunt fabricate tamperul, cum ar fi oțelul inoxidabil, aluminiul, bronzul sau lemnul, iar prețurile pot varia în funcție de material și calitate.

  În concluzie, tamperul este un instrument important în procesul de preparare a cafelei espresso și trebuie să fie de bună calitate și folosit cu o tehnică adecvată pentru a obține un espresso aromat și de calitate superioară.

 • SISTEME DE FILTRARE A...

  Sistemele de filtrare a apei pentru aparatele de cafea sunt importante pentru a asigura calitatea bauturilor realizate cu acestea. Apa utilizata in procesul de preparare a cafelei poate contine impuritati, cum ar fi clorul, sedimente sau calcarul, care pot afecta gustul si aroma cafelei si pot reduce durata de viata a aparatului.

  Există mai multe tipuri de sisteme de filtrare a apei disponibile pentru aparatele de cafea. Unele aparate de cafea au un filtru integrat în sistemul de apă al aparatului, în timp ce altele folosesc cartușe filtrante separate pentru a purifica apa înainte de a fi utilizată pentru prepararea cafelei. De asemenea, există și sisteme de filtrare externe care se pot atașa la robinetul de apă pentru a curăța apa înainte de a fi introdusă în aparatul de cafea.

    

  Cartușele filtrante pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv carbon activ, rasina schimbatoare de ioni sau membrane semipermeabile. Fiecare material are propriile avantaje si dezavantaje si trebuie selectat in functie de nevoile specifice ale aparatului si ale apei din zona in care se afla.

    

  In general, sistemele de filtrare a apei pot ajuta la imbunatatirea gustului si aromei cafelei, la reducerea sedimentelor sau a impuritatilor din apa si la prevenirea acumularii de calcar in aparat. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important sa utilizati filtre de calitate si sa urmati instructiunile producatorului pentru inlocuirea acestora la intervale regulate.

     

  Filtrele noastre combina protectia anticalcar cu indepartarea substantelor nedorite pentru a nu compromite calitatea senzoriala a cafelei si a pieselor metalice ale aparatului. Apa reprezintă 98% din fiecare ceașcă de cafea, prin urmare, asigurarea faptului că aparatul dumneavoastră are protecția corectă împotriva calcarului este o garanție a calității constante, a gustului perfect și a cremei și corpului optime.

 • LATIERA SAU MILK PITCHERS

  Un "milk pitcher" este un recipient folosit pentru stocarea și turnarea laptelui. De obicei este fabricat din oțel inoxidabil sau sticlă și are un vârf pentru turnare ușoară. Pitcher-urile de lapte vin în diferite dimensiuni și forme, variind de la pitchere mici folosite pentru porții individuale de lapte la cele mai mari folosite pentru scopuri comerciale în cafenele sau restaurante. Ele sunt utilizate în mod obișnuit în prepararea de cafea, ceai și alte băuturi calde, precum și pentru servirea laptelui cu cereale sau alte alimente. Unele pitchere de lapte au, de asemenea, o baghetă sau un atașament de spumare, care poate fi utilizat pentru a crea lapte spumat pentru băuturi de cafea speciale, cum ar fi cappuccino sau latte

 • MILK PITCHER RINSER -...

  Un dispozitiv de curățare a canilor de lapte, numit și milk pitcher rinser, este folosit în cafenele și localuri de cafea pentru a curăța rapid și eficient canile de lapte între utilizări. Dispozitivul de curățare constă de obicei dintr-un bazin din oțel inoxidabil cu o duză de pulverizare și un scurgător.

  Pentru a utiliza dispozitivul de curățare a canilor de lapte, barista așează cana cu partea de sus în jos pe grătarul dispozitivului, ceea ce activează duza de pulverizare. Apoi, barista apasă ușor cana în jos, permițând apei să curețe interiorul canii. Apa se scurge prin grătar, lăsând cana curată și pregătită pentru următoarea utilizare.

  Dispozitivele de curățare a canilor de lapte sunt foarte populare în cafenele, deoarece ajută la menținerea igienei și accelerează fluxul de lucru al baristilor. Acestea sunt, de asemenea, folosite în mod obișnuit împreună cu mașinile de cafea espresso și alte echipamente de preparare a cafelei pentru a asigura că canile de lapte sunt întotdeauna curate și pregătite pentru utilizare.

Filtre active