Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar diferitele specii de cafea oferă o gamă largă de arome și gusturi. Cele mai populare specii de cafea sunt Arabica, Robusta și Liberica. Fiecare specie are un conținut diferit de cofeină și un gust unic.

Arabica este cea mai răspândită specie de cafea și este cultivată în principal în America de Sud și Africa de Est. Cafeaua Arabica are un conținut scăzut de cofeină, în jur de 0,8-1,4%, și oferă un gust mai dulce și mai fin decât alte specii.

Robusta este o specie de cafea mai puțin răspândită, dar este cultivată în principal în Africa de Vest și Asia de Sud-Est. Robusta are un conținut mai mare de cofeină, în jur de 2-2,7%, și oferă un gust mai amar și mai puternic decât Arabica.

Liberica este o specie mai puțin cunoscută și mai puțin cultivată, dar este cultivată în principal în Africa de Vest și Asia de Sud-Est. Conținutul de cofeină al Liberica este de aproximativ 1,5-2,7%, ceea ce îl face mai puțin puternic decât Robusta, dar mai puternic decât Arabica. Gustul Liberica este mai puțin dulce decât Arabica și mai puțin amar decât Robusta.

În concluzie, cele trei specii de cafea oferă o gamă largă de arome și gusturi, în funcție de conținutul lor de cofeină. Arabica are un conținut scăzut de cofeină, Robusta are un conținut mai mare de cofeină și Liberica are un conținut mediu de cofeină. Fiecare specie are un gust unic și oferă o experiență diferită de băut cafea.