- Cafea de specialitate
- Ceai și infuzii
-
ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU CAFENEA
-
DESPRE CAFEA
- ISTORIA CAFELEI
- PLANTA DE CAFEA
- PRINCIPALELE SPECII DE CAFEA - ZONE DE CULTIVARE
- COFFEA ARABICA
- METODE DE PROCESARE A CAFELEI
- Procesarea naturală sau uscată la soare
- Procesare washed sau procesarea cu spalare
- Procesare Anaeroba a cafelei
- CAFEAUA DE SPECIALITATE - DEFINITIE SI NOTIUNI
- Cele trei specii de cafea și diferențele lor: Arabica, Robusta și Liberica
- Cafetaria Specialty Shop - Magazinul pentru pasionatii de cafea de specialitate
- Cafeaua de specialitate: O lume a aromei și calității superioare
- Originile cafelei de specialitate - o călătorie prin cele mai cunoscute regiuni producătoare
- Tehnici de preparare a cafelei de specialitate: Un ghid pentru începători
- Rolul barista în lumea cafelei de specialitate: Expertul în arta cafelei
- Ghidul in alegerea cafelei de specialitate proaspat prajite perfecte pentru tine
- Cum să păstrezi corect cafeaua de specialitate pentru o prospețime maximă
- Echipamente și Accesorii Esențiale pentru Cafeaua de Specialitate
- Participarea la evenimente și competiții de cafea de specialitate
- Impactul cafelei de specialitate asupra economiei și sustenabilității
- Cafeaua de specialitate și responsabilitatea socială
- Cafeaua: Beneficiile și riscurile consumului zilnic
- Cafeaua și sănătatea mentală: Cum poate cafeina să afecteze starea de spirit și funcția cognitivă
- Istoria cafelei: De la descoperirea sa în Etiopia până la consumul global de astăzi
- Cafeaua și sportul: Cum te poate ajuta sau împiedica cafeina în performanța sportivă
- Cafeaua și somnul: Cum afectează consumul de cafea calitatea și durata somnului
- Cafeaua și inima: Efectele consumului de cafea asupra sănătății cardiovasculare
- Cafeaua și mediul: Impactul și soluțiile durabile în industria cafelei
- Cafeaua și diabetul: legătura dintre consumul de cafea și riscul de diabet de tip 2
- Cafeaua și sarcina: Ghid esențial pentru viitoarele mame
GUATEMALA
Cafeaua a fost introdusă în Guatemala la mijlocul anilor 1700. Plantele au fost folosite inițial pentru ornamente până când au început sa fie utilizate la mijlocul anilor 1800. Această utilizare a început cu dorința guvernului de a crea o nouă economie care să sprijine țara. Cu sprijinul și asistența necesară, industria a început sa crească de la sfârșitul anilor 1800 până azi, Guatemala a fost clasată drept unul dintre primii 5 producători și exportatori de cafea din lume. În prezent, Guatemala are aproximativ 130 000 de fermieri care plantează, recoltează și exportă boabe de cafea. Cafeaua din Guatemala este, în general, cunoscută pentru că este puternică, moderată în aciditate, corpolentă și cu o aromă delicioasă. Secretul din spatele acestor arome nu este legat doar de plante în sine, ci mai ales de mediul în care au crescut. Cu cât este cultivată la o altitudine mai mare, cu atât este mai robustă și aromată. Cu toate acestea, există și alți factori care influențează calitatea cafelei și aroma generală a boabelor precum calitatea solului, cantitatea de precipitații, expunerea la soare și metodele de cultivare. Cafelele din Guatemala sunt cunoscute ca fiind dulci, corpolente și multe note de arome de ciocolată. Multe cafele au un gust dulce de cacao fie un gust dulce de ciocolată cu lapte, precum și note de nuci.
Contine 1 produs.
Filtre active