AMERICA DE SUD

Cafeaua de specialitate din America de Sud este renumită în întreaga lume pentru gustul său complex, aromele unice și calitatea superioară. Cele mai cunoscute regiuni de cafea din America de Sud includ Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador și Bolivia.

Columbia este cel mai mare producător de cafea din America de Sud și este cunoscut pentru cafeaua sa arabica de înaltă calitate. Boabele de cafea columbiene sunt apreciate pentru aroma lor dulceagă, notele de fructe și aciditatea echilibrată. Cafeaua columbiană este cultivată în zonele de munte cu altitudine ridicată și prăjită în loturi mici pentru a-și păstra aromele naturale.

Brazilia este al doilea cel mai mare producător de cafea din lume și este cunoscută pentru cafeaua sa arabica și robusta. Cafeaua arabica din Brazilia are un gust dulce, cu note de ciocolată și nuci, în timp ce cafeaua robusta are un gust mai tare și mai amar. Cafeaua braziliană este adesea prăjită în stilul medium și folosită ca bază pentru multe amestecuri de cafea din întreaga lume.

Peru este o altă regiune cunoscută pentru cafeaua sa arabica de înaltă calitate, cultivată în zone cu altitudine ridicată, cum ar fi regiunea Chanchamayo. Această cafea are un gust dulce, cu note de ciocolată și fructe. Cafeaua peruviană este de obicei cultivată în mod organic și prăjită în loturi mici pentru a păstra aromele sale naturale.

Ecuador și Bolivia sunt două alte regiuni producătoare de cafea de specialitate din America de Sud. Cafeaua din Ecuador are un gust dulce și delicat, cu note de citrice și caramel, în timp ce cafeaua din Bolivia are un gust bogat și intens, cu note de ciocolată și nuci.

În concluzie, cafeaua de specialitate din America de Sud este renumită pentru gustul său complex, aromele unice și calitatea superioară. Cele mai cunoscute regiuni de cafea din America de Sud includ Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador și Bolivia, fiecare cu propriile sale caracteristici și note de gust.

Cafeaua de specialitate din America de Sud: Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador și Bolivia

Subcategorii

  • COLUMBIA

    O mare parte din cafeaua care provine din Columbia este cultivată în fermele mici de familie. Multe dintre aceste ferme sunt mai mici de 12 acri. Există aproximativ o jumătate de milion de familii care lucrează incredibil pentru a ne aduce aceste boabe verzi aromate. Cafeaua columbiană se face folosind boabe 100% arabica, chiar dacă acestea se cultivă mai puțin decât robusta. Excelează în calitate datorită modului în care se desfășoară întreaga activitate din industria cafelei din Columbia. Ocupă locul doi în producția mondiala de cafea - cu aproximativ 12% compatariv cu Brazilia 30 -35%. Cea mai mare parte din boabele de cafea din Columbia sunt de o calitate excelentă, cultivate la altitudini mari, culese cu atenție și prelucrate umed. Federația cultivatorilor de cafea din Columbia se află printre cele mai aprofundate și de succes organizații din lume.  Din cauza ploilor frecvente, majoritatea stațiilor de prelucrare a cafelei din Columbia,folosesc ca metodă spalarea, rezultând o cafea cu o aciditate crocantă, dulceață plăcută și un nivel ridicat de claritate a aromelor. În Columbia există două sezoane de recoltare. Prima este din martie până în iunie și a doua perioadă are loc între septembrie și decembrie.   Cafeaua aromată, columbiană, este foarte diversă. În regiunile nordice Santa Marta și Santander la altitudine mai mică și temperaturi mai ridicate se produce o cafea corpolentă cu note de aromă mai profunde. În „centura de cafea” regiunile Antioquia, Caldas, Quindio și altele, cafeaua are tendința de a fi bine rotunjită cu arome de nuci  și ciocolată, o dulceață blândă și aciditate usoara. În sud, regiunie Narino, Cauca și Huila, altitudinea mare la care se cultivă ajută la producerea de cafea cu o aciditate mai mare, arome florale și profiluri de arome complexe.                                                

  • BRAZILIA

    Aproximativ o treime din toată cafeaua din lume este cultivată în Brazilia.  Boabele de cafea au intrat în Brazilia în 1727 din Guyana Franceză și s-a răspândit din nordul țării în statele sud-estice muntoase. Cafeaua a prosperat în aceste zone din cauza temperaturii, ploilor și a unui sezon uscat distinctiv care a furnizat condiții optime pentru creșterea sa. Principalele regiuni producătoare de cafea sunt răspândite în 12 state braziliene. Se estimează că există aproximativ 300 000 de plantații de cafea, răspândite în 1950 de orașe. Originile unice ale Braziliei produc cafele distincte de înaltă calitate. De obicei, brazilienii au o dulceață intensă sub formă de note de caramel și ciocolată, corpolență și o aciditate relativ scăzută.  Majoritatea cafelelor braziliene sunt procesate natural sau prin semi-spălare.  Procesarea naturală este dificil de făcut fără a deteriora boabele - dar poate adăuga dulceață, finețe și complexitate cafelei. Clima din Brazilia, cu precipitații rare și perioade lungi de soare, face țara perfectă pentru prelucrare naturală.                                                  

Filtre active