Fructele de cafea sunt asemănătoare cireșelor, culorile variând de la galben la roșu, atunci când acestea sunt coapte. Componentele vizibile ale ciresei de cafea sunt: tegumentul exterior, pulpă denumită si cascara(cam 60-70%) și bobul de cafea, care este la rândul lui învelit într-o foiță argintie și un pergament gălbui-brun.
Pulpa cireșei de cafea sau cascara în mod suprinzător nu are gust de cafea, ci o aromă fructată. Cascara se află între ceai și cafea: provine din arborele de cafea, conține de 4-8 ori mai puțină cofeină. În mod tradițional ea este uscată și infuzată precum un „ceai”.
Foarte bogată în antioxidanți, Este de aproximativ 80 de ori mai puternic antioxidant decât goji. Cascara are o valoare de 343900 in clasamentul ORAC, fiind pe locul 4 în lume în lista superalimentelor,
Lista cu valorile superalimentelor din clasamentul ORAC o gasiți AICI