PANAMA

Panama este o țară situată în America Centrală, cunoscută pentru producția de cafea de specialitate de înaltă calitate. Clima caldă și umedă a țării, combinată cu solul vulcanic bogat, oferă condiții ideale de creștere pentru cafea. Cafeaua Panama este considerată una dintre cele mai fine din lume, cu un profil de aromă unic și altitudinea mare, contribuind la gustul său deosebit. În general, producția de cafea de specialitate din Panama este cunoscută pentru calitatea înaltă și profilul său de aromă unic, iar țara continuă să fie un producător semnificativ de cafea de specialitate în lume.

Cafeaua de specialitate din Panama este apreciată în întreaga lume pentru gustul său distinctiv, aromă complexă și note fructate și florale. Panama este o țară mică din America Centrală, dar are o istorie bogată în producția de cafea, fiind recunoscută pentru cafeaua sa de înaltă calitate.

Unele dintre cele mai notabile regiuni producătoare de cafea din Panama includ Boquete, Volcan și Chiriqui. Boquete este o regiune situată în zonele înalte din provincia Chiriqui, cunoscută pentru aciditatea strălucitoare și profilul de aromă complex, cu note de citrice, fructe și flori. Volcan este situat în provincia Chiriqui și este cunoscut pentru gustul său fin și echilibrat, cu note de ciocolată, nuci și condimente. Chiriqui este o regiune situată în vestul Panama și este cunoscută pentru cafeaua bogată și bogată, cu note de ciocolată, fructe și caramel. Regiunea Boquete din Panama este cunoscută în special pentru producția de cafea de specialitate, datorită climei sale favorabile și a solului vulcanic. Aici, cafeaua este cultivată la altitudini ridicate, între 1.200 și 1.800 de metri, ceea ce permite boabelor să se dezvolte lent și să obțină o aromă și un gust complex.

Cele mai cunoscute soiuri de cafea din Panama sunt gesha (sau geisha), care este recunoscut pentru aromele sale florale și fructate intense și boabele sale mari și rotunde, precum și boabele de tip bourbon, care sunt mai dulci și mai aromate decât alte soiuri.

Cafeaua de specialitate din Panama este, în general, produsă în cantități mici, ceea ce o face și mai rară și mai prețioasă. Deși prețul poate fi mai ridicat decât cel al altor cafele, mulți iubitori de cafea consideră că merită fiecare bănuț, pentru gustul și calitatea sa superioară.

Filtre active