COLUMBIA

O mare parte din cafeaua care provine din Columbia este cultivată în fermele mici de familie. Multe dintre aceste ferme sunt mai mici de 12 acri. Există aproximativ o jumătate de milion de familii care lucrează incredibil pentru a ne aduce aceste boabe verzi aromate. Cafeaua columbiană se face folosind boabe 100% arabica, chiar dacă acestea se cultivă mai puțin decât robusta. Excelează în calitate datorită modului în care se desfășoară întreaga activitate din industria cafelei din Columbia. Ocupă locul doi în producția mondiala de cafea - cu aproximativ 12% compatariv cu Brazilia 30 -35%. Cea mai mare parte din boabele de cafea din Columbia sunt de o calitate excelentă, cultivate la altitudini mari, culese cu atenție și prelucrate umed. Federația cultivatorilor de cafea din Columbia se află printre cele mai aprofundate și de succes organizații din lume.  Din cauza ploilor frecvente, majoritatea stațiilor de prelucrare a cafelei din Columbia,folosesc ca metodă spalarea, rezultând o cafea cu o aciditate crocantă, dulceață plăcută și un nivel ridicat de claritate a aromelor. În Columbia există două sezoane de recoltare. Prima este din martie până în iunie și a doua perioadă are loc între septembrie și decembrie.   Cafeaua aromată, columbiană, este foarte diversă. În regiunile nordice Santa Marta și Santander la altitudine mai mică și temperaturi mai ridicate se produce o cafea corpolentă cu note de aromă mai profunde. În „centura de cafea” regiunile Antioquia, Caldas, Quindio și altele, cafeaua are tendința de a fi bine rotunjită cu arome de nuci  și ciocolată, o dulceață blândă și aciditate usoara. În sud, regiunie Narino, Cauca și Huila, altitudinea mare la care se cultivă ajută la producerea de cafea cu o aciditate mai mare, arome florale și profiluri de arome complexe.                                                

Filtre active