KENYA

Despre cafeaua din Kenya putem spune ca este universal considerata ca fiind una dintre cele mai bune cafele din lume si foarte preţuită în industria cafelei. In ciuda apropierii sale de locul de nastere al cafelei în Etiopia, plantele de cafea au fost aduse la început in Tanzania de catre misionarii francezi din Insula Bourbon. În acelaşi timp, misionarii scoţieni au fost activi în Kenya şi au experimentat cu puieţi Mocha din Etiopia. Împreună, cele două grupuri au introdus cele două tulpini - Mocha şi Bourbon.    Importata în Kenya din anul 1893, cafeaua a fost bine cultivata în următorii zece ani, devenind cultura principala destinata exportului. Astazi, Kenya stabileşte standardele pentru producţia şi prelucrarea cafelei.    Nici un alt grup de fermieri mici, oriunde în lume, nu a ajuns atat de aproape de a produce în mod constant cafea de calitate superioara, asa cum fac  kenyenii. Ei sunt specialişti in agricultura, care evita sa aplice produse chimice arborilor de cafea. Mai degrabă, ei se bazează pe metode mai prudente din punct de vedere ecologic, cum ar fi tăierea şi tunsul arborilor, pentru a promova creşterea şi a controla insectele.     Kenya urmareste functionarea eficienta a cooperativelor apartinand micilor proprietari, practica tehnici avansate de procesare a cafelei prin „metoda umeda” si supraveghează o industrie de export, care recompensează producătorii de cafea pentru a atinge o calitate înaltă. Mai departe, Kenya Coffee Board (Consiliul Kenyan al Cafelei) supravegheaza fiecare lot de cafea şi atribuie un clasament pe baza unor criterii standardizate, elaborate pentru prepararea boabelor, gust, aciditate si aroma. Loturile sunt apoi trimise la Nairobi pentru licitatie, unde cele mai bune grade primesc cele mai mari preturi. In cazul cafelei Kenya AA Plus, gradatia este AA+, ceea ce inseamna ca marimea boabelor se situeaza intre AA si AAA, adica intre 7 si 8 mm.   Dintre cafelele est-africane, este cafeaua de o calitate exceptionala, are cea mai pronuntata aroma fructata si aciditate. Reputatia sa deriva din conditiile ideale de crestere si dintr-o industrie a exportului bazat pe calitate.

Filtre active